Blog

3 trucuri pentru a decora masa

Un decor frumos aranjat, cu detalii speciale și articole frumoase va capta întotdeauna privirea, va aduce bucurie și va transforma orice masă într-o ocazie specială. Împărtășim aceeași pasiune pentru obiecte decorative deosebite și produse de servire stilate, așa că îți prezentăm trucurile noastre favorite pentru a crea de fiecare dată decoruri reușite, rapide și de impact.

  1. Optează pentru seturi de farfurii, tacâmuri și pahare asortate

Un simbol al eleganței și al rafinamentului în orice locuință, indiferent de designul preferat, un set de farfurii cu piese complete este esențial pentru a crea un decor special. Nimic nu se compară cu două, trei sau șase farfurii de același fel așezate frumos înainte de cină pe o față de masă impecabilă sau pe suporturi speciale din materiale naturale. Iată de ce recomandarea noastră este să pornești de la alegerea veselei – în funcție de culoarea, designul și modelul farfuriilor respective poți selecta ulterior restul seturilor pentru masă. Un set de farfurii din porțelan de calitate, rezistent la ciobituri, curățarea în mașina de spălat vase și la microunde este un must-have, iar Cador home este locul perfect de unde poți alege un model deosebit, cu accente prețioase sau linii moderne. Printre preferatele noastre se numără colecția La Palma, set de farfurii de 20 de piese cu model geometric subtil, setul din porțelan Kyoto Quadro Gold, impresionant prin detaliile din aur și piesele Terra Blue, cu design boem modern. Poți să fii mai îndrăzneț și să alegi să combini două stiluri de farfurii – unele etnice, în nuanțe de indigo (una dintre culorile noastre preferate), cu model mediteranean, la care să alături vesela albă pe care o deții deja. Împreună cu un set de tacâmuri complet, cu accesorii de servire asortate și design actual, decorul are toate elementele de bază pentru a fi unul aparte. Noi îți sugerăm să investești într-un set de 65 de piese, fabricate cu atenție din inox 18/ 10, precum cel Hydra, distribuit în exclusivitate de Cador home.
În funcție de specificul mesei (mic dejun cu copiii, brunch cu cele mai bune prietene,  masă festivă cu familia sau cină romantică de Valentine’s Day cu partenerul) și de felurile de mâncare care vor fi servite trebuie să alegi apoi paharele potrivite. Pentru un aspect desăvârșit, este esențial ca acestea să fie din aceeași colecție sau cu un model complementar. Fie că preferi seturile din cristal de Bohemia autentic, precum cel Morris, sau paharele eco-friendly, fără plumb, cu strălucire unică și linii drepte precum cele ale colecției Silhouette, modelele cu formă inedită sau cu un plus de glamour, în stil Maya White, îți punem la dispoziție o selecție variată de produse finisate la perfecție. Te invităm să descoperi categoria noastră de pahare aici.

Nu uita să acorzi atenție și felului în care acestea sunt poziționate, cu paharul de apă cel mai aproape de mâna dreaptă, urmând paharul de vin roșu sau vin alb, în linie sau în formă de triunghi. Pe măsură ce băuturile se consumă, se poate elimina paharul folosit, pentru a face loc noii băuturi. După masă, poți opta pentru servirea unui whiskey din paharele din cristal ecologic Modo, cu un volum de 282 ml. Aroma și culoarea aurie a unui cognac autentic pot fi altfel admirate dintr-un pahar special, cu picior și gură largă, iar transparența perfectă și strălucirea fină a cristalului Schott Zwiesel sunt perfecte pentru aceste ocazii.
2. Accesorizează masa, adaugă obiecte de decor

Orice masă reprezintă un moment de relaxare și de bucurie, fie că te bucuri de mâncare doar alături de partener sau ai oaspeți în vizită. Iată de ce credem că merită cu fiecare ocazie să adaugi, pe lângă veselă, tacâmuri și pahare, și câteva accesorii de decor, care să îți evidențieze personalitatea. Poate fi vorba despre un platou din ardezie folosit pentru servirea brânzeturilor, de un set special pentru aperitive, cu boluri din porțelan alb și suport din bambus sau suporturi de farfurii din lemn de acacia. Trebuie să menționăm că anul acesta sunt în trend accentele inspirate de natură, materialele precum lemnul, bumbacul și piatra, care aduc farmecul pădurii sau mării în propria locuință. Atenția la detalii este, însă, ceea ce va eleva look-ul decorului, așa că nu uita de sosiere și de farfuriile speciale pentru desert. Folosește un inel special pentru șervet în cazul cinelor festive și, neapărat, optează pentru cel puțin o pată de culoare, fie că este vorba despre un bol din porțelan pentru salată în tonuri de indigo sau de o față de masă cu flori pastelate.
3. Creează o atmosferă generală plăcută

Poate cel mai important aspect care poate completa un decor reușit este atmosfera creată în jurul mesei, mireasma care învăluie încăperea, muzica de pe fundal și căldura sufletească a oamenilor. Dacă vorbim despre o cină romantică, precum cele care urmează în perioada de Valentines Day și Dragobete, atunci acest aspect este esențial pentru a avea o experiență plăcută. Există mici trucuri – aprinde o lumânare parfumată cu arome încântătoare de vanilie, creează un aranjament floral într-un bol ceramic, nu foarte înalt, pentru a nu vă bloca privirile și serviți relaxați desertul împreună pe terasă, învăluiți de căldura unei pături pufoase.
Pentru noi, indiferent de stilul favorit, un decor de masă reușit și special pornește de la piese cheie, precum un set bine ales de veselă din porțelan, tacâmuri de inox și pahare de cristal sau de sticlă potrivite cu tipul de băutură servit, la care adăugăm toate acele detalii care îmbină utilul cu stilul. Servirea mesei și bucuria creată în jurul bunătăților pregătite este, însă, ceea ce contează cu adevărat, așa că nu uita să te bucuri de zâmbetele celor pe care îi ai alături!

 

Cador home – alegeri inspirate pentru servirea și decorarea mesei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *